حجت الاسلام والمسلمین حاج ابولقاسم: دستورات دین اسلام تمام حوزههای زیست انسان را در بر می گیرد و نمی شود جامعه صرفا در نماز و روزه تابع قرآن باشد، اما در حوزه اقتصاد تابع مکتب غرب گردد و در چنین حالتی دعا کردن برای رفع مشکلات اقتصادی و افزایش رزق تأثیری ندارد.
به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلاموالمسلمین محمد حاجابوالقاسم، در بیان نکات تفسیری جزء پنجم قرآن کریم در محفل جزء خوانی حرم مطهر بانوی کرامت، در ادامه مباحث ایمان به آیه ۶۵ سوره نساء اشاره نمود و تصریح کرد: ایمان باید همیشگی و دائمی باشد؛ متاسفانه برخی هرکجا ایمان برایشان هزینه داشته باشد، آن را کنار می گذارند.
سخنران محفل معارفی حرم مطهر در ادامه ضمن اشاره به فرازهایی از معانی آیه ۶۵ سوره نساء به طرح کلی اندیشه اسلامی رهبر معظم انقلاب اشاره نمود و یادآور شد: ایمان آوردن به همه دستورات الهی و عدم گزینش آنها و پایبندی به حکم رسول خدا در موارد اختلافی جلوهای از ایمان حقیقی به خداست.
وی با تأکید بر اینکه تعهد مؤمن بر اساس منفعت طلبی نیست، اظهار داشت: مؤمنی که بخواهد قرآن را در زندگی خود ملاک و معیار قرار دهد، در برابر همه احکام الهی احساس مسئولیت میکند؛ چراکه تعهد مؤمن، همگانی، همه جایی و همیشگی است.
حجتالاسلاموالمسلمین حاج ابوالقاسم به روایتی از امام صادق علیه السلام اشاره نمود و ابراز داشت: کسانی که ایمان به خدا داشته، نماز را برپا و زکات بپردازند، اما تسلیم اوامر پیامبر گرامی اسلام نباشند، « لَکانُوا بذلکَ مُشرِکِینَ» خواهند بود.
وی به مصادیقی از سستی ایمان و دوری از دینداری اشاره نمود و با بیان اینکه برخی از انسانها تا جایی که ایمان برایشان منفعت داشته باشد مؤمن و اگر ایمان هزینه داشته باشد، ایمان را کنار میگذارند، خاطرنشان کرد: در برخی از موارد بانوانی هستند که حجاب را به خاطر تمسخر دیگران کنار میگذارند، یا کسی به انقلاب و ارزشهای انقلاب اسلامی تا جایی که به ضرر او نباشد پایبند است، یا اینکه فردی که مبادرت به قطع رابطه با خویشاوندان میکند نشان دهنده ضعف در ایمان است.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر اینکه در یک نگاه کلان اساسا دین اسلام مجموعهای به هم پیوسته از دستوراتی است که کنار هم معنا پیدا میکنند، اظهار داشت: دستورات دین اسلام تمام حوزههای فردی، عبادی، خانواده، اقتصاد، سیاست و … را در بر میگیرد و نمیشود جامعه صرفا در حوزه نماز و روزه تابع قرآن باشد، اما در حوزه اقتصاد تابع مکتب غرب گردد.
وی تصریح کرد: معنا ندارد ساختار اقتصادی یک کشور بر پایه مکاتب غربی تنظیم گردد؛ اما در هیئات مذهبی و نماز جمعه برای برکت و توسعه رزق دعا شود؛ چراکه این ساختار اقتصادی با این دعاها ناسازگار است؛ اگر بخواهیم به بخشی از قرآن عمل و بخش دیگری را کنار بگذاریم، مصداق ایمان گزینشی خواهد بود.
حجتالاسلاموالمسلمین حاج ابوالقاسم با بیان اینکه قرآن کریم تأکید دارد، کسی که بخشی از دستورات دین که به نفع دنیای مادیاش نباشد را نپذیرد، ایمان ندارد، اظهار داشت: ایمان کامل در گرو تسلیم مطلق در برابر پیامبر گرامی اسلام و تعالیم قرآنی است؛ مسئله جدایی دین از سیاست تفکری باطل و حیله دشمنان برای تسلط بر جامعه اسلامی است.