آيت الله اراكي در چهاردهمين جلسه درس خارج فقه نظام شهرسازي كه با حضور مديران و برخي از كاركنان شهرداري قم برگزار شد گفت: در ساخت بناهاي اسلامي يك مزيت نهفته است و يك سلسله مراتبي در آن وجود دارد كه نقطه مركزي ارتباط تدريجي و پلكاني با عالم دارد.
ویژگی های شهر شرعی
حوزه/ استاد حوزه علمیه قم گفت: ساختمان هاي بلند در شارع مكروه است و از علامات آخر الزمان است.
به گزارش خبرگزاری«حوزه»، آيت الله اراكي در هجدهمين جلسه درس خارج فقه نظام شهرسازي كه با حضور تعدادی از مديران و كاركنان شهرداري قم و همچنين جمعي از طلاب حوزه علميه برگزار شد گفت: ساختمان هاي بلند كه در شارع مكروه است از علامات آخر الزمان است؛ چرا كه آخر الزمان هنگامی برپا ميشود كه مردم به ساختن ساختمانهاي بلند روي آورده باشند.
استاد حوزه علميه قم با بيان اين كه بخاري از راويان اهل سنت نيز روايتي را از پيامبر (ص) در زمينه كراهت ساخت و سازهاي با ارتفاع زياد نقل كرده است، تصريح كرد: بخاري از پيامبر (ص) نقل ميكند كه ساختمان هاي بلند در شارع مكروه است و از علامت هاي آخر الزمان محسوب ميشود.
آيت الله اراكي ادامه داد: در حكم شهر شرعي، راه باید با تعداد جمعيت شهر بايد احداث شود.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به اين نكته كه راه شهر بايد وسیع باشد بيان داشت: در شهر شرعي راه ها متناسب با جمعيت، شرق، غرب، شمال و جنوب شهر را به هم متصل ميكند. به طوري كه وقتي تعداد كثيري از مردم اراده كردند از راه عبور و مرور كنند، نبايد خللي در رفت و آمدشان ايجاد شود.