تفاوت ایران و آمریکا در انتخاب حاکمان عادل و عالم است/نظام بانکی ما سالم نیست

0 0
  • تاریخ : 1396/3/3
  • بازدید : 59
امتیاز 0.00 تعداد رای 0

تفاوت ایران و آمریکا در انتخاب حاکمان عادل و عالم است/نظام بانکی ما سالم نیست

آیت الله اراکی گفت: هر نظامی مبتنی بر ولایت است و فرق ما با آمریکا این است که آنها آدم‌های فاسد را در رأس کار می‌گذارند در حالی که ما می‌گوییم حاکم جامعه باید فقیه عالم و عادل باشد.

مؤسس و رئیس هیئت امنای پژوهشگاه فقه نظام:

 تفاوت ایران و آمریکا در انتخاب حاکمان عادل و عالم است/نظام بانکی ما سالم نیست

حوزه/ آیت الله اراکی گفت: هر نظامی مبتنی بر ولایت است و فرق ما با آمریکا این است که آنها آدم‌های فاسد را در رأس کار می‌گذارند در حالی که ما می‌گوییم حاکم جامعه باید فقیه عالم و عادل باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، آیت الله محسن اراکی عصر امروز در مراسم افتتاحیه دبیرخانه نخستین کنگره فقیه فقه نظام در قم با بیان اینکه شهید صدر آغازگر مباحث فقه نظام در عصر حاضر بود گفت: اینکه ولایت اساس دین است و هر فرعی از فروع دین به شکلی وابسته به ولایت است از قرآن کریم گرفته شده است.

وی با بیان اینکه وقتی می‌گوییم فقه نظام یعنی فقهی که آمده است تا جامعه را مدیریت کند گفت: فقه از سوی خداوند برای مدیریت جامعه آمده است و اگر این فقه را از ولایت جدا کنیم چیزی از آن نمی‌ماند.

مؤسس و رئیس هیئت‌امنای پژوهشگاه فقه نظام بیان کرد: ولایت یعنی مدیریت سیاسی جامعه و در روایات به‌طور مکرر بر این مفهوم بزرگ و اساسی تأکید شده است.

وی تصریح کرد: شهر اسلامی شهری است با مجموعه‌ای به‌هم‌پیوسته که نخ پیوند آن ولایت است.

آیت‌الله اراکی ابراز داشت: آغاز و جوهره شهر اسلامی بر تفسیر شهر مبتنی است و شهر یعنی مجموعه‌ای از انسان‌ها که در یک مکان زندگی می‌کنند و اگر ارتباط و پیوند ولایی بین آنها نباشد این شهر از دیدگاه فقه ما شهر اسلامی نیست.

وی افزود: بنیان تمدن اسلامی از مفهوم شهر اسلامی برمی‌خیزد و شهر اسلامی از هجرت اسلامی و هجرت اسلامی مبتنی است بر پیوند ولایتی یعنی پیوند مدیریت واحد اسلامی .

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: وقتی جامعه‌ای مدیریت سیاسی واحد داشته باشد یعنی اراده‌های جمع تابع اراده دستگاه مدیریتی مرکزی است و اوست که می‌گوید مردم چگونه رفتار کنند.

وی ابراز داشت: نظام ولایتی ما مبنایش عدل و علم است و نظام سکولاریسمی از علم و عدل خارج است.

آیت الله اراکی بیان کرد: ما به یک نظام و مدیریت سیاسی اسلامی معتقدیم و این نظام منطبق بر یک منطق است درحالی‌که نظام سکولار مبتنی بر منطق نیست.

وی تصریح کرد: فقیه اسلامی می‌گوید که خداوند آفریننده ما است و مبنای وجود جامعه ما باید تابع اراده او باشد و از اینجا درک می‌کنیم که باید تابع رسول او باشیم.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: معنی اینکه نظام سیاسی واحد در جامعه حاکم شود این است که اراده افراد در انتخاب‌های رفتاری در جامعه تابع ارائه مدیریت سیاسی باشد.

وی ابراز داشت: هر نظامی مبتنی بر ولایت است و فرق ما با آمریکا این است که آنها آدم‌های فاسد را در رأس کار می‌گذارند درحالی‌که ما می‌گوییم حاکم جامعه باید فقیه عالم و عادل باشد.

آیت الله اراکی ادامه داد: وقتی از اقتصاد سخن به میان می‌آید یعنی اینکه قواعد و قوانین اقتصادی ما باید در قالب یک نظامی واحد باشد که بخش اقتصادی جامعه را مدیریت می‌کند؛ عقود نظام بانکی ما پراکنده است و واحد نیست به همین دلیل است که نظام بانکی سالم نیست.

وی اظهار کرد: وقتی می‌خواهیم نظم بانکی را به عنوان سیستمی که می‌خواهد جامعه را در این بخش مدیریت کند باید آن فهمیده شود و سؤالاتش تنظیم و از فقه استخراج شود.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: نظام بانکی یک رفتار اجتماعی و کلان است و غیر از رفتار شخصی است و پرسش‌های مخصوص خود را دارد که باید آنها را استخراج کنند و فقها در اندیشه پاسخگویی به آنها باشند.

وی بیان کرد: ما چیزی به نام نظام داریم که این نظام از بنیادی‌ترین مسائل اعتقادی ما یعنی ولایت برخاسته است و اگر معتقد به ولایت هستیم به این معنی است که باید نظام سیاسی و مدیریت واحدی در جامعه داشته باشیم که جامعه را واحد می‌کند و رفتار اجتماعی ما را به یک رفتار اجتماعی واحد تبدیل می‌کند.

آیت‌الله اراکی  با بیان این که  آغازگر نظریه فقه نظام شهید صدر است، ولی اجرای آن توسط امام خمینی(ره) بود گفت: شهید صدر بسیار شیفته امام (ره) بود و تأکید داشت که امروز تکلیف همه است که پرچم مرجعیت امام(ره) را در همه جهان برافراشته کنیم.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بیان کرد: امیدواریم که کنگره فقیه فقه نظام بتواند زمینه مناسبی فراهم کند که یک موج فکری گسترده و پاسخگویی به پرسش‌های نظام در جامعه راه بیفتد.

وی ابراز داشت: حوزه باید نظام فرهنگ و نظام اقتصادی را در همه شاخه‌ها استنباط کند و از دولت‌ها مطالبه که این نظام را پیاده کنند.

منبع:
امتیاز دهید :

به اشتراک بگذارید

نظر دهید

گزارش

نظرات (اولین نفری باشید که نظر میدهد )